19. nov. 2011

En kold aften i movember

Nu var det vist på tide, at denne side blev opdateret! Jeg har skrevet denne lille, sjove fanfiction/novelle omhandlende tre levende deltagere af denne blog samt to fiktive gutter fra rollespillet, L'école. Emnet er pandekager.





André rakte en vanteklædt hånd ud og ringede på dørklokken hos sine forældre. Bag ham stod hans bedste ven og kollega, Damien, flankeret af Sidsel, Hazel og Mary J. Det var en kold aften i movember måneder, og på husets tag lå et papirstyndt hvidt lag tidlig sne. Nu gik hoveddøren op, og dér stod Madame Belrose i egen smilende skikkelse. Til sin glæde opdagede Damien, at hun bar det forklæde, han havde foræret hende i julegave året forinden.

”Kom ind, kom ind, kære venner,” kvidrede den lave dame og viste dem ind i entréen, hvor de alle gjorde sig fri af deres overfrakker, halstørklæder, vanter, huer og vinterskotøj – undtagen Mary J., som klaprede rundt i et par højhælede sko.

Inde i den lune dagligstue sad Monsieur Belrose med en støvet historierelateret bog i skødet. Han kiggede op og var nær ved at tabe sine læsebriller, da gæsterne trådte ind.

”Så det er der, hans søn har det fra,” hviskede Hazel til Mary J. og Sidsel, og de grinede alle tre.

”Halløj, père,” hilste André og gik over for at give sin far et knus (nuuuurh).

Nu satte de sig ned i sofaerne og stolene omkring ildstedet og lyttede til den melodiøse julemusik, der flød ud fra radioen i hjørnet. Monsieur Belrose var ikke en mand af mange ord, men det var på samme tid heller ikke ubehageligt at være i hans selskab. Snart efter var Mary J. og Damien i fuld gang med en samtale vedrørende alle de steder, Damien havde besøgt i sin tid i England, mens Hazel og Sidsel grinende lyttede til Monsieur Belroses fortælling om dengang, André og Joseph – den yngste af Andrés ældre brødre – havde sneget sig ud i køkkenet og spist alle pandekagerne, inden de nåede at komme på bordet. André rynkede panden og forsøgte at skjule et smil.

Det varede ikke længe, før denne aftens duftende pandekager blev sat på bordet sammen med alverdens muligheder for fyld. Der var vaniljeis, syltetøj, bananskiver, nødder, chokoladesauce, endog importerede jordbær, hindbær og solbær.

Mens de spiste, snakkede de om løst og fast, og de hyggede sig gevaldigt. Mary J. og Damien, der havde glædet sig ekstra meget til at smage Madame Belroses pandekager, tog for sig, og køkkenets mesterinde-kok fyldte gang på gang deres tallerkner op med et smil.

Da tallerknerne var tomme og maverne fulde, satte de sig hen foran kaminen og hyggede sig med en kop kaffe. Der blev sat hjemmebagte småkager på bordet, og udenfor begyndte den skrøbelige novembersne atter at dale ned og lægge sig over den velplejede have.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar